Kemi

pH beregning

13. december 2024 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. Har rigtig svært ved den. Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2024 af mathon

\begin{array}{llllll} && \underset{0.072\;\mathrm{M}-\alpha\cdot c}{HF}\;+\;H_2O\;\leftrightharpoons\;\underset{\alpha\cdot c}{F^-}\;+\;\underset{\alpha\cdot c}{H_3O^+}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&&\frac{[F^-]\cdot[H_3O^+]}{[HF]}=10^{-pK_a}\\\\&& \frac{(\alpha\cdot c)^2}{0.072-\alpha\cdot c}=10^{-3.45}\\\\ \textup{Med}&&x= \alpha\cdot c=[H_3O^+]\\\\&&\frac{x^2}{0.072-x}=10^{-3.45}\qquad 0<x<0.072\\\\&&x=[H_3O^+]=0.00488\;\mathrm{M}\\\\ \textup{der skal fjernes }&&\left(0.00488 -10^{-4}\right )\;\mathrm{M } \;H_3O^+=0.00478\;\mathrm{M }\\ \textup{med }NaOH\\\\ \textup{dvs}\\&&(0.0800\;\mathrm{L}) \cdot \left(0.00478\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.003824\:\mathrm{mol}\\\\&&V_{NaOH}\cdot\left(0.100\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.003824\:\mathrm{mol}\\\\&& V_{NaOH}=\frac{0.003824\:\mathrm{mol}}{0.100\;\mathrm{\frac{mol}{L}}}=0.03824\;\mathrm{L}=38.24\;\mathrm{mL} \end{}


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.