Kemi

Elektrokemi beregning af hvilespænding

13. december 2024 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal beregne elektrodepotentialet for reaktionen som ses i nedenstående billede. Jeg får opgivet følgende oplysninger 

E°=-0,22 V

R= 8,31451 J·mol -1·K -1

T= 25 grader

z=7

F=9,65·104 C·mol -1

og [MnO4-]=1,00 M og pH= 9

Jeg har gjort som vist i nedenstående billede men får forkert svar. Svaret skal være 0,12 V, så nogen der vil hjælpe og se hvad jeg har gjort forker. Jeg har også vedhæftet opgavebeskrivelsen, det er opgave C


Svar #1
13. december 2024 af Bumbum113

Her er opgave beskrivelsen det er opgave C i nedenstående billede 


Svar #2
13. december 2024 af Bumbum113

Ups her er det rigtige billede af opgavem


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+7}}}{Mn}{O_4}^{-}\;+\;e^-\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{+6}}}{Mn}{O_4}^{2-} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+6}}}{Mn}{O_4}^{2-}\;+\;e^-\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{+5}}}{Mn}{O_4}^{3-} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+5}}}{Mn}{O_4}^{3-}\;+\;e^-\;+\;2\,H_2O\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{+4}}}{Mn}{O_2}\;+\;4\, OH^- \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+4}}}{Mn}{O_2}\;+\;2\,e^-\;+\;2\,H_2O\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{+2}}}{Mn}(OH)_2\;+\;2\, OH^- \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+2}}}{Mn}(OH)_2\;+\;2\,e^-\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{0}}}{Mn}\;+\;2\, OH^- \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. januar 2025 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{C)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+7}}}{Mn}{O_4}^-\;+\;7\,e^-\;+\;4\, H_2O\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{0}}}{Mn}\;+\;8\, OH^- \\\\\\ \quad U_0=&{U_0}^\Theta-\frac{0.0592\;\mathrm {V}}{7}\cdot \log(\frac{[OH^-]^8}{[Mn{O_4}^-]})=-0.25\;\mathrm{V}-\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot \log([OH^-])-\log([Mn{O_4}^-])))=\\\\\\&\quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot (-\log([OH^-]))+\log([Mn{O_4}^-])))=\\\\\\& \quad-0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot pOH+\log([Mn{O_4}^-])))=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot( 14-pH)+\log([Mn{O_4}^-])))\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot( 14-9)+\log(1.00)=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot 5\\\\\\&U_0=0.0883\;\mathrm{V} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. januar 2025 af mathon

Rettelse for manglende parentes:

\begin{array}{llllllll} \textbf{C)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+7}}}{Mn}{O_4}^-\;+\;7\,e^-\;+\;4\, H_2O\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{0}}}{Mn}\;+\;8\, OH^- \\\\\\ \quad U_0=&{U_0}^\Theta-\frac{0.0592\;\mathrm {V}}{7}\cdot \log(\frac{[OH^-]^8}{[Mn{O_4}^-]})=-0.25\;\mathrm{V}-\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot \log([OH^-])-\log([Mn{O_4}^-])))=\\\\\\&\quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot (-\log([OH^-]))+\log([Mn{O_4}^-])))=\\\\\\& \quad-0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot pOH+\log([Mn{O_4}^-]))=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot( 14-pH)+\log([Mn{O_4}^-]))\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot( 14-9)+\log(1.00))=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot 5)\\\\\\&U_0=0.0883\;\mathrm{V} \end{}

                            


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. januar 2025 af mathon

Rettelse for manglende parentes:

\begin{array}{llllllll} \textbf{C)}\\& \overset{\mathbf{\color{Red}{+7}}}{Mn}{O_4}^-\;+\;7\,e^-\;+\;4\, H_2O\;\longrightarrow\; \overset{\mathbf{\color{Red}{0}}}{Mn}\;+\;8\, OH^- \\\\\\ \quad U_0=&{U_0}^\Theta-\frac{0.0592\;\mathrm {V}}{7}\cdot \log(\frac{[OH^-]^8}{[Mn{O_4}^-]})=-0.25\;\mathrm{V}-\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot \log([OH^-])-\log([Mn{O_4}^-]))=\\\\\\&\quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot (-\log([OH^-]))+\log([Mn{O_4}^-]))=\\\\\\& \quad-0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot pOH+\log([Mn{O_4}^-]))=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot 8\cdot( 14-pH)+\log([Mn{O_4}^-]))\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot( 14-9)+\log(1.00)=\\\\\\& \quad -0.25\;\mathrm{V}+\frac{0.0592\;\mathrm{V}}{7}\cdot (8\cdot 5)\\\\\\&U_0=0.0883\;\mathrm{V} \end{}


Skriv et svar til: Elektrokemi beregning af hvilespænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.