Fysik

Kirchoffs 2. lov

17. december 2024 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej alle

Se den vedhæftede fil.

Ville det være korrekt at sige (især det fede er jeg usikker på)

Kirchoffs 2. lov er en lov for spændingsfald, og den handler om forbrugerne i en serieforbindelse. Bemærk her på skitsen, at vi har en spændingskilde og to komponenter. Spændingsfaldet over hhv spændingskilden og komponenterne kan måles ved at sætte et voltmeter i parrallelforbindelse ift hhv spændingskilden og komponenterne. (kan dette siges bedre?)

Kirchoffs 2. lov siger helt præcist, at den samlede spændingsfald over spændingskilden (som jo så er U1) er lig med summen af spændingsfaldene over alle andre komponenter i serieforbindelsen.

Her på skitsen har vi to komponenter, så summen af spændingsfaldene over alle komponenterne er U2+U3. Derfor er U1=U2+U3

Vedhæftet fil: kirchoffs 2lov.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2024 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2024 af Eksperimentalfysikeren

Kirchoffs 2. lov siger, at summen af spændingsfaldene, regnet med fortegn, rundt i en maske er nul. Deraf følger i det aktuelle tilfælde, at U1+U2+U3=0, idet U-erne skal regnes med fortegn i samme retning rundt i masken. Heraf får man, at U1=-(U2+U3).

Regner man med den retning, som strømmen løber i, er U1 negativ og U2 og U3 positive.

Grunden til at jeg ikke accepterer din formulering af lover er, at et kredsløb kan indeholde flere spændings- og strømkilder, og kredsløbselementerne kan optræde i flere masker.


Skriv et svar til: Kirchoffs 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.