Matematik

Reducer og skriv som potens

01. marts 2025 af TheAngels - Niveau: A-niveau

Hvordan skriver jeg det her som potens 

4*8*25/10^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2025 af jl9

(4*8*25) / (102) = 800 / 100 = 8 = 23


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2025 af mathon

                           \large \begin{array}{llllll} \frac{4\cdot 8\cdot25}{10^2}=\frac{2^2\cdot 2^3\cdot 5^2}{2^2\cdot 5^2}=\\\\2^{2+3-2} =2^3 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2025 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{4\cdot8\cdot25}{10^2} &= \frac{2^2\cdot2^3\cdot5^2}{(2\cdot5)^2}=\frac{\cancel{2^2}\cdot2^3\cdot\cancel{5^2}}{\cancel{2^2}\cdot\cancel{5^2}}=2^3 \\ \textup{eller}:\\ \frac{4\cdot8\cdot25}{10^2} &= \frac{8\cdot100}{100}=8=2^3 \end{}

Øv dig i kvadrat- og kubiktallene!


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2025 af M2023

#0. Du laver en primfaktoropløsning:

4\cdot 8\cdot 25/10^2=2^2\cdot 2^3 \cdot 5^2 \cdot (2 \cdot 5)^{-2}=2^2\cdot 2^3 \cdot 5^2 \cdot 2^{-2} \cdot 5^{-2}=

2^{2+3-2}\cdot 5^{2-2}=2^3\cdot 5^0=2^3\cdot 1=2^3


Skriv et svar til: Reducer og skriv som potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.