Matematik

Hjælp jeg forstår intet af denne opgave

07. april 2025 af hjælppmigpls - Niveau: B-niveau
Hjælp jeg forstår intet af denne opgave i min matematik projekt opgave
Er der muligvis nogen der kan fortælle mig hvordan jeg laver den
Vedhæftet fil: IMG_2529.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2025 af ringstedLC

b)

\begin{align*} P(x)&=-0.0004x^3+0.72x^2+160x &&,\;500\leq x\leq 2000 \\ P(750)&=... \end{}

c) Vis at:

\begin{align*} MP(750)=P'(750)&=565 \end{}

d) Indsæt i formlen, reducér og bestem:

\begin{align*} AP(x)&=\frac{P(x)}{x}=... \\ AP(750) &= ... \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2025 af ringstedLC

f) Løs ligningen:

\begin{align*} AP_{maks} \Rightarrow AP\,'(x) &= 0&&\Rightarrow x_0=... \end{}

og vis at:

\begin{align*} MP(x_0) &= AP(x_0) \end{}

g) Løs ligningen:

\begin{align*} MP(x) &= 544 &&\Rightarrow x_1=... \end{}

og beregn:

\begin{align*} P(x_1) &= ... \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2025 af Daniboy1695

Jeg har ikke lige så meget tid, så grammatikken er nok lidt dårlig

b)

Her skal du finde P(750) for funktionen P(x), her kan du tænke på det som at x-værdien er 750, og du skal altså bare erstatte alle x'erne i funktionsudtrykket P(x), med 750 for at finde værdien

c)

Først finder du den afledte funktion, ved differnetial regning, derefter sætter du 750 ind på x'erne

d)

For at kunne reducére formlen, så kan du bruge den regneregel der siger at et tal det med fx x, er det samme som at gange med det samme men hvor det bliver x i minus første -> x-1. Herfra kan du bruge potensregnereglen som siger at a2 *a-1=a2-1=a1;

Det ville du skulle gøre på alle ledene (den hvor der er enten plus eller minus mellem) - og det ville se således ud på første led x-1*-0.0004*x3=-0.0004*x3-1=0.0004*x2

Det var det jeg lige har tid til idag, så skal se om jeg kan huske at vende tilbage i morgen


Svar #5
08. april 2025 af hjælppmigpls

Tak for svar er p(x) og p’(x) det samme som f(x) og f’(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2025 af Daniboy1695

Ja, du kan tænke på det som at f(x) og f'(x) bare er et navn for funktionen, den kunne ligeså godt hede p(x) og p'(x) - bogstaverne er altså bare et navn til funktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2025 af Isascan

hvilken åregang er du? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2025 af Anders521

#5 Bemærk at delopgave g), vil ligningen MP(x) = lønnen give dig to løsninger, hvilket tyder på at den gennemsnitlig løn IKKE giver den optimale ansatte for virksomheden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2025 af ringstedLC

#8 Ligningen har kun én løsning:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2025 af Anders521

#9 Jeg havde glemt betingelsen, tak for rettelsen.


Skriv et svar til: Hjælp jeg forstår intet af denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.