Matematik

Maple - flere svar

08. maj 2025 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

hej

Er der nogle, der ved vilke kommandoer man bruger før solve(.., hvis man ikke vil have den tilat give alle mulige tal som løsninger? Jeg har prøvet en slags kommando før, men den virker ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2025 af StoreNord

Måske kræves der en ekstre AND-betingelse.
Det kan også være, der bare ér flere løsninger. Så må du se på et bille af grafen.
Jeg har ikke adgang til Maple, men TI'nspire og Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2025 af Christianfslag

Det du kan gøre er at bruge:

solve(ligninger, variable)

Eller hvis du kun vil løse én variabel:

solve({ligninger}, {variabel})

Du kan også bruge  with(RealDomain) for at ignorere komplekse løsninger.

Desuden kan  du begrænse dig til at løse for intervaller ved

solve({ligning, variabel og interval}), f.eks. solve({2=x^2, x>0}).


Svar #3
12. maj 2025 af SkolleNørd

#2
Det du kan gøre er at bruge:



Eller hvis du kun vil løse én variabel:

solve({ligninger}, {variabel})

Du kan også bruge  with(RealDomain) for at ignorere komplekse løsninger.

Desuden kan  du begrænse dig til at løse for intervaller ved

solve({ligning, variabel og interval}), f.eks. solve({2=x^2, x>0}).

Har du et billede med brug af reldmoain for ved ikke om det er før aolve eller hvor det akal stilles for at det kan benyttes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2025 af Christianfslag

#3 #2
Det du kan gøre er at bruge:



Eller hvis du kun vil løse én variabel:

solve({ligninger}, {variabel})

Du kan også bruge  with(RealDomain) for at ignorere komplekse løsninger.

Desuden kan  du begrænse dig til at løse for intervaller ved

solve({ligning, variabel og interval}), f.eks. solve({2=x^2, x>0}).

Har du et billede med brug af reldmoain for ved ikke om det er før aolve eller hvor det akal stilles for at det kan benyttes.

Ligesom du altid gør når du indlæser en pakke (f.eks. 'gym' pakken) vil du skrive:

with(pakke):

Og så trykke enter. Det skal selvfølgelig bare stå øverst. Lav en overskrift du kan kollapse hvori du indlæser dine pakker. Husk at de skal indlæses hvergang du åbner Maple.


Skriv et svar til: Maple - flere svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.