Fysik

Kugle ophængt i homogent felt

20. maj 2025 af masse1234 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået denne opgave fra min lærer, men det resultat jeg får matcher ikke med deres resultat, men jeg kan ikke selv gennemskue hvad jeg har kunne have gjort forkert?

Opgaven:

Bestem den vinkel snoren danner med lodret, hvis spændingsfaldet er 13kV, afstanden mellem pladerne er 28,1cm. Kuglens ladning er 46nC og kuglens masse er 1,1kg. 

Min udregning er i bilag 1 som jeg har lavet i tinspire. Jeg har brugt formlen E=U/d og tan(α)=(q*E)/(m*g) fordi den resulterende kraft på kuglen indtager jeg er 0, så den vinklen snoren danner (α) lodret. 

På forhånd tak for hjælpen:))

Vedhæftet fil: Bilag 1.png

Svar #1
20. maj 2025 af masse1234

Dette er min lærers udregning:

Vedhæftet fil:Bilag 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2025 af mathon

Bilag 1.
                   Bilag 1.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2025 af mathon

Bilag. 2

              Bilag 2.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2025 af mathon

\Large\begin{array}{llllll} \alpha=\tan^{-1}\left(\frac{q\cdot E}{m\cdot g} \right )=\tan^{-1}\left(\frac{(46\cdot 10^{-9}\;\mathrm{C})\cdot \left(4.63\cdot 10^4\;\mathrm{\frac{N}{C}} \right )}{\left(1.1\;\mathrm{kg}\right)\cdot \left(9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}} \right )} \right )=0.011\degree \end{}


Skriv et svar til: Kugle ophængt i homogent felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.