Matematik

Skriftlige besvarelse uden hjælpemidler

17. juli 2025 af Zephyrine - Niveau: A-niveau

Hej,

Til den skriftlige eksamen uden hjælpemidler, hvor kort kan man tillade sig at skrive sin besvarelse, så den samtidig opfattes som fyldestgørende? 

Er en besvarelse som den, jeg har skrevet til opgave 3.D1.3 tilstrækkelig - eller forventes det, at man uddyber mere som i opgave 3.D1.1? 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juli 2025 af SuneChr

.SP 170720251531.PNG

Vedhæftet fil:SP 170720251531.PNG

Svar #2
17. juli 2025 af Zephyrine

Tak for svaret på spørgsmålet samt for de øvrige bemærkninger! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juli 2025 af ringstedLC

Hvis du overhovedet vil skrive forklarende tekst i simple opgaver som disse, så adskil den og matematisk notering fx med linjeskift og/eller kolon. Det giver så plads til lighedstegn.

Eksempel på 3. D1 1:

\begin{align*} \textup{Integralet beregnes ved at integrere hvert led for sig}:\\ \int(3x^2+2x+1)\,\mathrm{d}x=x^3+x^2+x+k\;,\;k\in \mathbb R \end{}

Det er en fejl, når der i 3.D1 3 bruges "medfører-pil" (implikation) dér. Pile bruges mellem udsagn, ikke mellem udtryk. Endelig "kobles" udtryk med ligheds- eller ulighedstegn.

Eksempel:

\begin{align*} \underset{\textup{udsagn}}{\underbrace{\overset{\textup{udtryk}}{\overbrace{\int(...)\,\mathrm{d}x}}= \overset{\textup{udtryk}}{\overbrace{(...) }}}} {\color{Red}\;\Rightarrow \;} \underset{\textup{udsagn}}{\underbrace{(...)=(...) }} \end{}

Eksempel på 3. D1 1:

\begin{align*} \underset{\textup{udsagn}}{\underbrace{\overset{\textup{udtryk}}{\overbrace{\int\bigl(5x^4+\tfrac{1}{x}\bigr)\,\mathrm{d}x}}= \overset{\textup{udtryk}}{\overbrace{x^5+\ln\bigl|x\bigr|+k}}}} \;,\;\underset{\textup{kriterier}}{\underbrace{x\neq0\;,\;k\in\mathbb R}} \end{}

Beregningen giver så et udsagn som forhåbentligt er sandt med opfyldte kriterier.


Svar #4
17. juli 2025 af Zephyrine

#3 tak for svaret, det var meget brugbart! 


Skriv et svar til: Skriftlige besvarelse uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.