Matematik

Stykvis funktion på Maple

28. december 2025 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har tegnet denne stykvise funktion på Maple, men føler det ser forkert ud. Nogen der ved hvordan man skal gøre? Opgaven lyder således:En enkelt periode af en stykvis-given periodisk funktion kan skrive som:
f (t) =

1 for 0 ≤ t < 2
−2 for 2 ≤ t < 4
−3 for 4 ≤ t < 6
a) Hvad er periodetiden for f ? Hvad bliver funktionsværdien for t = 2?
b) Tegn den periodiske funktion for −10 ≤ t ≤ 10

Vedhæftet fil: Maplebillede.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2025 af ringstedLC

a) Dit plot viser en enkelt periode. Periodetiden er største værdi af t minus mindste værdi af t for hvilken funktionen er defineret.

Bemærk: Da intervallerne er opgivet i heltal, kan der ved beregningen ses bort fra den "skarpe" ulighed i "< 6". Det vil sige, at tmaks = 6

t = 2: Bestem del-interval for værdien og derefter funktionsværdien.

b) Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2099672#2099684


Skriv et svar til: Stykvis funktion på Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.