Matematik

koble lineær funktioner til differentialregning

07. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa. Jeg skal fremlægge et eksamenssprøgsmål. Har trykket et c-niveau spørgsmål : 

Vis eksempler på forskellige matematiske modeller, herunder lineær og eksponentiel. 

Jeg skal trække dette op til lidt A niveau,  så tænkte på noget med tangenten indenfor differentialregning.

Hvad kan jeg vise her / bevise? Noget med forskriften for tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2011 af mathon

                                                y = b·ax

                                                y ' = ln(a)·y

tangentligning i (xo,yo)
                                                y = (ln(a)·yo)·(x-xo) + yo


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2011 af mathon

eller

                                                y = b·ekx

                                                y ' = k·y

tangentligning i (xo,yo)
                                                y = (k·yo)·(x-xo) + yo


Svar #3
08. april 2011 af slapdack (Slettet)

(ln(a)·yo)

Er dette hældningen ud fra x0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2011 af mathon

     Ja


Skriv et svar til: koble lineær funktioner til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.