Matematik

Formel

09. april 2011 af GertJES (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, har problemer med en opgave som jeg håber I kan hjælpe mig med.

I en skov plantes en bestemt træ med højden 1,7 m. Til de er 15 år gamle vokser træernes høje med 1,73 % om året.

Opskriv en formel:

Mit bud: f(x) = 0,173*x+1,7, hvor x er år og f(x) er højden.

Passer dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej.  Du skal have fat i en eksponentialfunktion. Prøv at relatere til renteformlen.


Svar #2
09. april 2011 af GertJES (Slettet)

Så: f(x) = 1,7 * 1,173^x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke helt. Du er dog på rette vej.

kn = k0*(1+r)n 

Hvis jeg nu fortæller dig, at du lige har forvekslet 1,7 og 1,73 mht. k0 , og så at r = 1,73%, hvilket svarer til 0,0173 i decimaltal, hvordan kommer formlen så til at se ud?


Svar #4
09. april 2011 af GertJES (Slettet)

Hej Patrick!
 

Min fejl, der burde stå 17,3% i #0 og ikke 1,73% - sorry.

Hvis vi regner med 17,3% = 0,173, kan De så fortælle mig om f(x) = 1,7*1,173x , hvor x er antal år og f(x) er højden er korrekt?

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ser korrekt ud.


Svar #6
09. april 2011 af GertJES (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.