Matematik

Funktioner og forskrift, hjælp!

10. april 2011 af benjaminslot (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgave 1

På baggrund af et stort antal målinger regner man med, at en persons maksimale pulsfrekvens afhænger
lineært af personens alder.

For en 20-årig er den maksimale pulsfrekvens 200 slag pr.
minut, og for en 60-årig er den 160 slag pr. minut.

a. Bestem en forskrift for den lineære funktion, der beskriver,hvordan den maksimale pulsfrekvens, p,
afhænger af en persons
alder, a.

b. Hvad er den maksimale pulsfrekvens for en 35-årig?

c. Hvilken alder svarer til en maksimal pulsfrekvens på 164
slag pr. minut?


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. april 2011 af SuneChr

Lineær funktion:    y  =  A • x  +  B          x er alderen a,     y er max. pulsfrekvens p

To ligninger:     200  =  20 • A + B ,    160  =  60 • A  +  B     ⇒     A =  - 1 ,    B  =  220

Vi har så:   y  =  - x + 220   Med andre ord:   Maximal pulsfrekvens  =  220 minus alder.

Man kan så have mere eller mindre tillid til denne regel.

Er man 220 år, skulle maximal pulsfrekvens være 0, hvilket jo passer meget godt.  :-)


Skriv et svar til: Funktioner og forskrift, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.