Matematik

simpel differential ligning

10. april 2011 af qrineflip (Slettet)

jeg sidder lige med en ven og diskutere hvad løsningen på denne ellers så lette differential ligning er:

dy/dx=y/x

hvad er jeres forslag.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

brug seperaqtion af de variable


Svar #2
10. april 2011 af qrineflip (Slettet)

det har jeg også gjort. han har hans forslag til løsning og jeg har mit, men jeg vil gerne høre det rigtige


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

 det kan ikke passe? i skal bare sætte ind i jeres formel...


Svar #4
10. april 2011 af qrineflip (Slettet)

ja men hvad får du den til der ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

 y+k = 0.5y^2 / x

=> 2xy+2xk-y^2 = 0

Det er løsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke løsningen.

Man separerer de variable:

dy / y = dx / x , dvs

∫ dy/y = ∫ dx/x , eller

ln(y) = ln(x) + k

y = c·x


Skriv et svar til: simpel differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.