Fysik

Lydens hastighed

12. april 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En sten falder i frit fald ned i en lodret skakt med vand i bunden. efter 2 s forløb hører man plasket.

find skaktens dybde, når lydens hastighed regnes til 340 m/s

HJÆLP

og tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af peter lind

Tiden t1 der går til stenen når bunden kan findes af s=½g*t12. Den tid t2 det tager lyden at nå tilbage kan findes af s= v*t2. Summen af de 2 tider er så de 2 s altså t1+t2= 2


Svar #2
12. april 2011 af young cesar (Slettet)

 hvordan finder jeg tiden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af peter lind

Du isolerer t1 og t2 af de første ligninger og sætter det ind i den sidste. Det giver en ligning til bestemmelse af s


Skriv et svar til: Lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.