Matematik

Har brug for hjælp.

13. april 2011 af MetalManiac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Okay, jeg har nogle matematik opgaver for som lektier, og nogle er dem er ret tricky. Derfor spørger jeg jer om hjælp:

a) Idet A(7,3) og B(-5,y) er afstanden |AB|=13. Beregn y.
b) Beregn x, når P(-2,5), Q(x,5) og afstanden |PQ|= 6½.
 

Håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Dallie (Slettet)

Jeg går ud fra, at der er tale om et koordinatsystem?

For at finde afstanden mellem to punkter kan man opstille en vektor AB og efterfølgende bruge beregningen af længden af den til at finde y.

VektorAB
<-5-7 ,  y-3>                           
Beregningen for længden ser ud som følger

√((-12)^2+(y-3)^2) = 13

Derefter isolerer man y i udregningen                                Du har vel et casværktøj der kan dette?

Håber det hjalp lidt.
b)eren regnes på samme måde, bare med andre værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2011 af peter lind

Brug |AB|2 = (7 -(-5))2+(3-y)2

Den anden løses på tilsvarende måde


Skriv et svar til: Har brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.