Fysik

Mekanisk energi

13. april 2011 af marielouisea (Slettet)

 hej,
har lige en opgave som jeg ikke kan finde ud af,

En tennisbold bliver sendt lodret af sted med en fart på 110 km/h

hvor stor er tennisboldens mekaniske energi?

hvor højt op kommer den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du sætter nulpunktet ved tennisboldens startposition, hvilket gør at den potentielle energi er nul.

Dette betyder at Emek = Ekin.

Hvis du tager udgangspunkt i at den mekaniske energi er bevaret, kan du finde højden, da du ved at al den kinetiske energi omsættes til potentiel energi i tyngdefeltet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

       boldens højde isoleres

                      Ekin = Epot ⇔ 1/2·mv2 = mgΔh ⇔ Δh = v2/(2g)

       højden beregnes

                      Δh = v2/(2g) = ((110 km/t)/(3,6))2/(2·9,82 m/s2) = 47,5 m                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den mekaniske energi kan kun beregnes, når tennisboldens masse er kendt. Derimod afhænger den maksimale højde, som beregnet i #2, ikke af boldens masse, hvis vi som her ser bort fra luftmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2011 af mathon

i jordnære højder:

               Emek  =  ½·m·v2 + m·g·h  =  ½·m·V2 + m·g·0  =  ½·m·02 + m·g·H

hvor du spørger om H
 


Svar #5
15. august 2011 af marielouisea (Slettet)

 øh tak, men bemærk hvor langtid siden dette indlæg er skrevet. 


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.