Matematik

eksponentielle funktion.

14. april 2011 af røvballe (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg har et spørgsmål 

det lyder: .

Antallet af unge, som uddanner sig til pilot er faldet eksponentielt fra 1996 til 2009. Forskriften, som beskriver denne udvikling lyder: y=85*0,923^x

Hvor mange procent falder antallet med om året?

håber i vil hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2011 af MTO (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren, a, som her er 0,923 udregnes ved 1 + r. Derfor:

r = 0,923 - 1 = -0,077

Gang dette med 100, og du får et fald på 7,7 procent.


Skriv et svar til: eksponentielle funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.