Fysik

halverings konstanten

14. april 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

en betonvæg benyttes til at afskræme en irdiumkilde, der udsender gamma stråler. Der skal 4cm beton til at halvere intensiteten af den pågældende stråling intensiteten/ af strålingen efter den har passeret et betonlag med tykkelsen x, kan beregnes af forskriften / =2000*a^x den aftaget ekspontielt

A) bestem konstanten a i forskriften

B) Hvad er intensiteten bag en 16 cm tyk betonvæg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

2000*½x/4 når x måles i cm.


Svar #2
14. april 2011 af hinder (Slettet)

 er det sådan jeg finder konstanten eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af peter lind

ja


Svar #4
14. april 2011 af hinder (Slettet)

så hvis jeg skal finde intensiteten bag rn 16cm tyk betonvæg er det så denne formal jeg ska bruge 

I=IO*a^*x


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2011 af mathon

                                                     

                          I =                                         Io·ax
                          I = Io(1/2)x/4 = Io((1/2)1/4)x  = Io·0,840896x                når x måles i cm


Svar #6
14. april 2011 af hinder (Slettet)

2000*½x/4 fik jeg til 4000

er det så 4000(1/2)1/4)x = Io·0,840896x

4000*o,840896

jeg kan bare ikke forstå hvor du får de 0,840896x fra?


Svar #7
15. april 2011 af hinder (Slettet)

Når jeg har fundet ud af det hvor tyk skal væggen være for at hindre intensiteten til 200


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2011 af mathon

                                    I/Io = ax

                                   ln(I/Io) = ln(a)·x
                        
                                   ln(0,1) = ln(0,840896)·x

                                   x = ln(0,1) / ln(0,840896)
 


Skriv et svar til: halverings konstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.