Matematik

Vis at ... er løsning til ...

14. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg skal op til skriftlig Matematik Uden hjælpemidler i næste uge. hvad skal man gøre i opgaver hvor man bliver bedt om at vise at en funktion er løsning til noget?

Et eksempel...

Vis at f(x)= x^3+ 2e^x er en løsning til dy/dt=y-x^2(x-3)

Hvordan viser man dette? Det har jeg aldrig kunne finde ud af.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

Find dy/dx (jeg går ud fra at det er det du mener på venstre side) Sæt y = f(x) ind på højre side. Vis at de 2 udtryk er ens. Sagt med andre ord: Du skal gøre prøve.


Svar #2
14. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

Så jeg finder først f ' ( x) og så finder jeg dy/dx. 
også sætter jeg dem = hinanden, og hvad så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 f'(x) og dy/dx er to forskellige notationer for den samme ting..


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2011 af peter lind

f'(x) = dy/dx. Det er venstre side som du udregner ved brug af de kendte regler for differentiation. Højre side får du ved at erstatte y med f(x)


Svar #5
14. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 men skal jeg differentiere både højre og venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2011 af kieslich (Slettet)

differentier f(x) så har du venstre side.

reducer f(x) - x2*(x-3)  så har du højre side

er de to sider det samme har du vist at f(x) er en løsning


Skriv et svar til: Vis at ... er løsning til ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.