Matematik

Funktioner - hjææælp :(

15. april 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 En funktion f er bestemt ved f(x) = b * a x. Grafen for f går igennem punkterne (2,20) og (4,80). Bestem forskriften for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af peter lind

Sæt de 2 punkter ind i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. Dette gøres nemmest med at dividerer de to ligninger med hinanden.

For det første punkt får man 20 = b*a20


Svar #2
15. april 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Det er det jeg ikke er helt med på, ved ikke hvordan jeg skal dividere de to ligninger med hinanden, kæmpe problem, da det er den eneste opgave jeg mangler. Tusind tak for hjælpen, er ét skridt tættere på svaret hehe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2011 af peter lind

Du skal dividere venstre side af ligningen op i venstre side og højre side af ligningen op i højre side


Svar #4
15. april 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Hvordan skal jeg stille dem op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2011 af peter lind

skriv de 2 ligninger under hinanden.


Svar #6
15. april 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Kunne du være sød og skrive dem op? Det ville vær en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Har du prøvet selv?

Ligningen for (2,20):      20 = b·a2

Ligningen for (4,80):      80 = b·a4

Prøv nu at dividere den sidste ligning med den første ligning.


Svar #8
15. april 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Ja, men har ikke helt styr på det - derfor jeg ikke helt kan finde ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2011 af Krabasken (Slettet)

80/20 = 4

=

b*a4/b*a2 = a2

Altså:

4 = a2

- SÅ svært er det da heller ikke ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2011 af NejTilSvampe

I forlængelse til #9 -  a > 0 ,


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2011 af Krabasken (Slettet)

I forlængelse af # 9 og # 10:

Naturligvis - SÅ nemt var det heller ikke ;-)


Skriv et svar til: Funktioner - hjææælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.