Matematik

Hvad har jeg gjort galt?

18. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Funktion f er givet ved forskriften

f(x)=x^2+3x-4

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet P(-1,-6) og indtegn tangenten på bilag 1.

Altså f'(x)=2x+3

f'(-1)=2*(-1)+3=1

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

=1(x-(-1))+(-6)

Skrevet pænere...

=1(x+1)-6

=x-5

Passer det at ligning for tagenten på (-1,-6) er x-5? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2011 af exutu (Slettet)

det passer


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2011 af AskTheAfghan

               y = x - 5 ⇔ g(x) = x - 5

  så....    P( -1 ; g(-1) ) = P( -1 ; -6)

Dvs. Det passer


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2011 af Duffy

Det passer...


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.