Matematik

Funktion

20. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = ln(x^2) / x for x > 0

Beregn koordinaterne til det punkt hvor funktionens graf har en vandret tangent ?

Hvordan går man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af mathon

vandret tangent
kræver
                              f '(xo) = 0    og   yo = f(xo)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af Euroman28

Ja det er rigtigt men det er vigtigt at huske den grundlæggende tangentformlen.

Tangenten til f(x) i punktet

 er

Idet du søger den vandrette tangent så er den

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.