Matematik

Gør rede for at....

21. april 2011 af hellesin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej, er der nogen som kan hjælpe mig med denne matematik opgave?

gør rede for at, 2/(x-3)(x-2) = 2/x-3 - -2/x-2

Håber i kan hjælpe mig hurtigst muligt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af mette48 (Slettet)

2/(x-3)(x-2) = 2/x-3 - 2/x-2

2/x-3 - 2/x-2=                 forlænger begge brøker så nævneren bliver (x-3)(x-2)

2(x-2)/[(x-3)(x-2)]-2(x-3)/[(x-3)(x-2)]     samler på en brøkstreg

2(x-2)-2(x-3)/[(x-3)(x-2)]

[2x-4-2x+6]/[(x-3)(x-2)]=

2/[(x-3)(x-2)]


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2011 af NejTilSvampe

skriv parenteserne ordentligt op næste gang.

Men brug reglen

a/b + c/d = (ad+bc)/bd


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_34.doc

Svar #4
21. april 2011 af hellesin (Slettet)

Forstår det ikke helt..

Altså ligningen er: ((2)/((x-3) (x-2)))=((2)/(x-3))-((-2)/(x-2)),

Håber der er nogen som kan forklare det på en lidt lettere måde, går i 1.g


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2011 af mette48 (Slettet)

((2)/((x-3) (x-2)))=((2)/(x-3))-((-2)/(x-2))

Både #3 og jeg, #1 har opfattet det som

((2)/((x-3) (x-2)))=((2)/(x-3))-((2)/(x-2))

altså med 2 (ikke -2) i tælleren på 2. brøk og har vist dette.

Hvad er det i #1 du ikke forstår?


Svar #6
21. april 2011 af hellesin (Slettet)

Jamen den lyder:

((2)/((x-3) (x-2)))=((2)/(x-3))-((-2)/(x-2))

                                           ^der skal stå -(-2)

og #1 har jo skrevet uden -2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven er vel ikke en ligning, men derimod en reduktionsopgave, idet du skriver, at man skal gøre rede for, at

2/((x-3)(x-2)) = 2/(x-3) - (-2)/(x-2) . Dette er ikke tilfældet; men derimod gælder, at

2/((x-3)(x-2)) = 2/(x-3) - 2/(x-2) , idet

2/(x-3) - 2/(x-2) = 2·(x-2 - (x-3))/((x-3)(x-2)) = 2/((x-3)(x-2))


Svar #8
21. april 2011 af hellesin (Slettet)

Kan du også forklare mig hvorfor det -2 forsvinder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2011 af NejTilSvampe

Du sætter 2 tallet uden for en parentes :

2a + 2b = 2(a+b) 


Skriv et svar til: Gør rede for at....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.