Fysik
radioaktivitet
17. maj 2005 af
sumeyye (Slettet)
Hej..Er gået i stå med en opgave:
Uran 238 er radioaktivt med halveringstiden 1,41*10^17 sek. Et U-238 atom vejer 238,1 u.
1) vis at 1g U-238 vejer 2,53 * 1o^21 atomer
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, helst snart , da jeg skal til eksamen i morgen. På forhånd tak!
Uran 238 er radioaktivt med halveringstiden 1,41*10^17 sek. Et U-238 atom vejer 238,1 u.
1) vis at 1g U-238 vejer 2,53 * 1o^21 atomer
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, helst snart , da jeg skal til eksamen i morgen. På forhånd tak!
Svar #1
17. maj 2005 af zIOn (Slettet)
1 U-238 atom vejer
238,1 u * 1.660*10^(-27) kg/u =
0.001 kg/3,95 * 10^(-25) kg = 2,53 * 10^21 atomer
238,1 u * 1.660*10^(-27) kg/u =
0.001 kg/3,95 * 10^(-25) kg = 2,53 * 10^21 atomer
Skriv et svar til: radioaktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
