Matematik

eksponentielle funktion.

25. april 2011 af røvballe (Slettet) - Niveau: C-niveau

 heej! god påske

mit spørgsmål lyder: 

Antallet af personer over 65 år, som har en mobiltelefon, er faldet i perioden 1996 til 2003.

Hvert år falder antallet med 5,7 %, og i 1996 var der 603 personer over 65 år, som havde en mobiltelefon.

a)Opstil en model, som beskriver udviklingen, hvor y angiver antallet af personer over 65 år, som har en mobiltelefon, og x angiver antal år efter 1994.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af signekg94 (Slettet)

y = b * a^x

B er hvor mange personer over 65 der havde en mobiltelefon i udgangsåret, hvilket vil sige 603.

a er fremskrivningsfaktoren som du finder ved at sige: 1+r - og r er din vækst som jo er 5,7 %. du dividerer 5,7 med 100 for at få det i decimaltal. dvs.  r = 5,7/100 = 0,057

nu lægger du 1 til de 0,057 fordi: a = 1 + r. dvs. 1+0,057 = 1,057

dvs, din regneforskrift kommer til at se således ud:

y= 603 * 1,057^x

Håber du kunne bruge det, det er lidt indviklet :-)


Svar #2
25. april 2011 af røvballe (Slettet)

 tusinde tak.. ja det kunne jeg helt sikkert (o:


Skriv et svar til: eksponentielle funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.