Matematik

Arealet af punktmængden M

25. april 2011 af KingOfPop (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

Jeg vil høre om der er nogle der ved hvordan denne opgave løses.

f(x)= (x+2)• e-x

Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets akser i anden kvadrant en punktmængde M som har et areal. 

Når jeg solver f(x) får jeg kun x=-2 hvilket ikke kan bruges, da dette er hvor grafen rammer i første kvadrant. Jeg skal desuden finde både a og b, men hvordan gør man det når man ikke kan solve den lig nul. 

tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af NejTilSvampe

Citat fra #0 :

"Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets akser i anden kvadrant en punktmængde M som har et areal."

"Når jeg solver f(x) får jeg kun x=-2 hvilket ikke kan bruges, da dette er hvor grafen rammer i første kvadrant."

Et eller andet stemmer ikke her =)

Men det skal nok forstås som at a = -2 og b = 0 ...

udover det, burde du kunne løse f(x) = 0 uden brug af lommeregner, nogen sinde hørt om nulreglen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Skæringspunktet med x-aksen i (-2; 0) er din ene grænse, og x = 0 er din anden grænse.


Skriv et svar til: Arealet af punktmængden M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.