Matematik

Integralregning, kan den løses..??

12. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej håber i kan hjælpe mig med denne opgave.

Et projektil affyres lodret op i luften med begyndelseshastighede 800 m/s. Der ses bort fra luft modstand.
Hvor højt når projektilet op?
Hvor lang tid går der, før det rammer jorden?

Det eneste man kender er vel beg. hastig og Newtons 2. lov??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2003 af Jean

Du ved jo at projektilet er påvirket af tyngdekraften. Dvs. at det deccelererer med 9,82 m/s^2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2003 af Kaare (Slettet)

Men den kraft forbliver vel ikke konstant?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2003 af 404error (Slettet)

Kaare

Brug energibevarelse.

Svar #4
12. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, men hvordan beregner jeg så hvor højt projektilet når..?

m*a(t) = -m*g <=> v'(t)=-g <=> v(t) = -gt+k, men hvad så..???

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2003 af 404error (Slettet)

Vi antager, at projektilet starter ved jordoverfladen. Dvs. startenergien er ren kinetisk energi, givet ved

E=½mv^2.

Da vi antager, at energien er bevaret (ingen luftmodstand) fås, at i højden h er al denne energi potentiel, dvs.

E=mgh.

Så er det bare at flytte lidt rundt.

Svar #6
12. august 2003 af SP anonym (Slettet)

404error:

Det er korrekt mit problem er bare, at jeg SKAL løse den ved at integere, og uden smarte fysik formler..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2003 af Jean

http://www.studi.dk/formelsamling/fysik/node8.php

først finder du til hvilket tidspunkt farten er nul (toppunktet) vha. (3.4) disse formler kommer man frem til vha. integration. For at finde hvor højt projektilet kommer skal du bruge (3.5)

Svar #8
12. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Ibiza Pola: :(, jeg har ikke lært at regne med vektorer endnu. :(. Men jeg har fundet en anden løsning.
s=½*a*t^2+v0*t+s0, ved at integrere v=a*t+v0.
Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2003 af Jean

Du skal ikke tænke så meget over de vektorer, det er bare hvis man skal beskrive bevægelse i 2 eller 3 dimensioner, det bliver smart :)

Svar #10
13. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der nogen der kan hj©¡lpe mig med denne opgave?

Om en funktion f oplyses at
f'(x)= sinx - 4x og f(¨ö¥ð)= ¨ö¥ð

Bestem f(-¨ö¥ð).

Svar #11
13. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Hov der skete vel et eller andet mærkeligt med de tegn... :(
Ej, hvor irreterende. Jeg prøver lige igen!!!

Svar #12
13. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Håber det lykkes denne gang...

Om en funktion f oplyses at
f'(x)= sinx - 4x og f(½*phi)= ½*phi

Bestem f(-½*phi)

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2003 af 404error (Slettet)

Find f(x) ved integration, bestem værdien af integrationskonstanten og dernæst den søgte værdi.

Svar #14
13. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Anne Katrine

f'(x)= sinx - 4x
f(x)= cosx 2x^2

Også ved jeg ikke, hvordan man gøre resten...

Svar #15
14. august 2003 af SP anonym (Slettet)

En eller anden, der kan hjælpe mig???

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. august 2003 af 404error (Slettet)

f'(x)= sinx - 4x =>

f(x)= cosx-2x^2+c,

hvor c er et reelt tal. Bestem c ved at løse

f(½*pi)= ½*pi.

Så kender du f og kan beregne funktionsværdien.

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. august 2003 af 404error (Slettet)

rettelse:

f(x)= -cosx-2x^2+c.

Svar #18
14. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Da f(½*pi)= ½*pi gælder:

-cos((½*pi)*(½*pi))-2((½*pi)*(½*pi))^2+k= ½*pi

(½*pi)=1,57

-13,18+k= 1,57
k= 14,75

f(x)= -cosx-2x^2+14,75.

f(-½*pi)=-cos(-½*pi)-2(-½*pi)^2+14,75

f(-½*pi)=2,14

Er det her rigtigt?



Svar #19
14. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan jeg få et svar snarest muligt?

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. august 2003 af Lurch (Slettet)

Jeg får følgende:
f(x)=-cos(x)-2*x^2+k

Konstanten k,
PI/2=-cos(PI/2)-2(PI/2)^2+k => k=(PI+PI^2)/2=6,5056

f(-PI/2)=-cos(-PI/2)-2(-PI/2)+6,506 = 1,5708 = PI/2


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.