Matematik

Funktioner

28. april 2011 af x00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej . Jeg har en opgave der driller lidt, jeg håber der er nogen der kan hjælpe.

opgaven lyder:

Verdens årlige IO-trafik måles i pentabytes. Tabellen viser verdens årlige IP-trafik for årene 2006-2008.

År: 2006 2007 2008

IP-trafik: 50808 78924 128964

I en model antages det, at den årlige IP.trafik (målt i pentabytes) som funktion af tiden t (målt i år efter 2006) med tilnærmelse kan beskrives ved sammenhængen P=p0*at

a) benyt tabellens data til at bestemme tallene P0 og a.

Her har jeg fået P0=50808 og a= 1,59

b) Opstil en funktion, der beskriver udviklingen i den private årlige IP-trafik efter 2006, når væksten pr. år er 49%, og bestem fordoblingstiden . HJÆLP :D

opgave a har jeg lavet.
i opgave b ved jeg at det er noget med vækstraten, men ved ikk helt hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af peter lind

mener du ikke P = P0*at ?

Brug renteformlen K=K0(1+r)n. Den kan også bruges til andet end renter og kapital

Løs ligningen 2P0 = P0*at. hvor a er den nye værdi. Du kan også slå en formel op i din formelsamling.


Svar #2
28. april 2011 af x00 (Slettet)

 Taak tror jeg har fået et hint ;)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.