Matematik

differentialligning er det rigtigt?

28. april 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 c) En funktion f er løsning til differentialligningen
y`= 2x+5-y og med linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
Bestem en forskrift for f.

kan det passe, at forskriften er 2x+5 - y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af peter lind

Hældningen for tangenten er 0. så y=0 i tangentens røringspunkt. Sæt det ind i ligningens højre side og du har en ligning til at bestemme x koordinaten til røringspunktet. Derefter kan du så løse differentialligningen med hjælp af et CAS værktøj. (jeg gætter på at det er tilladt)


Svar #2
28. april 2011 af kalokdk (Slettet)

er det desolve jeg skal bruge?


Svar #3
28. april 2011 af kalokdk (Slettet)

skal jeg bare skrive desolve(0=2*x+5-y,x,y ?


Skriv et svar til: differentialligning er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.