Matematik

Bestem i hvert af de to tilfælde den specielle løsning

01. maj 2011 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder lidt fast ved en eksamensopgave på uniniveau, den lyder som følgende

Opg 2. Lad x = x(t) betegne en positiv differentiabel funktion defineret for t > 0. elasticicteten Elt(t) for funktionen x = x(t) mht t er gived ved

Elt(t) = t/ [x(t)] dx/dt

Idet a < 0 er konstant, skal man finde mængden af de funktioner x = x (t) der opfylder

1) Elt(t) = a

og Elt(t) = at

Bestem i hvert af de to tilfælde den specielle løsning    x = x(t) så betingelsen x(1) = 2

PÅ forhånd tak for i gider bruge jeres første maj på det :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem løsningerne til differentialligningerne

dx/dt = a·x/t

og

dx/dt = a·x

Begge ligninger kan løses ved separation af de variable.


Svar #2
01. maj 2011 af abekattencph91 (Slettet)

 Er lidt blank

dx/dt = a*x = a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har vel været igennem et afsnit i pensum om løsning af differentialligninger?


Skriv et svar til: Bestem i hvert af de to tilfælde den specielle løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.