Kemi

Omregning fra konc. til masse%

03. maj 2011 af Aarhusdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med et lille kemiproblem, hvor jeg skal omregne koncentration om til masseprocent.

Det er en titreringsøvelse med eddikesyre, hvor vi har titreret med NaOH.

Vi har brugt 10,00 mL eddikesyre og fyldt 10 mL demi. vand i.

Vi har brugt 1,0638 M NaOH og ækvivalenspunktet var nået ved 8,8 mL NaOH.

Jeg ved, at n(NaOH) = n(eddikesyre) i ækvivalenspunktet, så n(NaOH) = c * V --> 1,06383 M * 0,0088 L = 0,009362 mol.

jeg finder koncentrationen af eddikesyre:

c = n/V --> 0,009362 mol / 0,02 L = 0,468085 M (eller skal det være med 10 mL, fordi vi har 10 mL eddikesyre i starten?) For så giver c = 0,9362 M

Så går jeg i stå, når jeg skal omregne koncentrationen til masseprocent. Hvordan gøres det lige på den letteste måde?

Etiketten sagde, der var 5 % eddike i opløsningen.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

                        p = (100·cs·M) / d                                             d = opløsningens densitet i g/L


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. maj 2011 af mathon

                         d ≈ 1,01 g/mL = 1010 g/L

                         p = (100·(0,909744 mol/L)·(60,05 g/mol)) / (1010 g/L)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. maj 2011 af mathon

generelt:
                     en cs molær opløsning med densiteten d

                      

                            opløst masse                totalmasse

                              V·cs·M                             V·d

opløst masse
i procent af
totalmasse
                                        p = (opløst masse / totalmasse)·100  = ((V·cs·M) / (V·d))·100% =

                                                                                                                 ((100·cs·M) / d)%


Svar #4
03. maj 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Okay, det var da noget af en uddybning, men jeg tror, jeg er med.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Omregning fra konc. til masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.