Matematik

Beregn vinkler og længder i et parallelogram

03. maj 2011 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! Håber i kan hjælpe med denne opgave :-D

Opgaven lyder:

I et paralellogram ABCD er |AB|=3,2 |BC|=5,6 og vinkel B=102 grader

Beregn længden af hver af diagonalerne AC og BD

- |AC|= b = √(5,62+3,22-2·5,6·3,2·cos(102)) = 7,004

- |BD| kan jeg ikke helt finde ud af?

Beregn parallelogrammets areal

Beregn en af vinklerne mellem de to diagonaler i parallelogrammet

Tak på forhånd :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

                 |BD| = (3.22 + 5.62 - 2·3.2·5.6·cos(180º-102º))½

.
NB

diagonalerne i et parallellogram halverer hinanden


Skriv et svar til: Beregn vinkler og længder i et parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.