Fysik

Beregning af tryk

05. maj 2011 af 32003200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal beregne noget pneumatik..

Jeg har en plade som skubber nedad og jeg skal beregne hvor meget kg der bliver presset ned med.

Jeg har et tryk på 8 bar (jeg har også andre informationer, men jeg ved ikke hvilke der er relavante).

Det jeg har mest brug for er hjælp til at finde ud af hvilken formel jeg skal bruge til at beregne trykket.. og eventuelt noget hjælp med beregningen.

Jeg har kigget begge mine fysikbøger igennem flere gange og jeg synes heller ikke søgninger på nettet har givet pote.

Håber virkelig i kan hjælp mig..
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Du og pladens egen vægt skubber nedad med en kraft F. Trykket P (8 bar) stammer fra denne kraft plus atmosfæretrykket (B = ca. 1 bar). Kraften F giver altså et tryk på 7 bar. Det stempel i cylindren, som du trykker på, har et areal A.

Sammenhængen er

F = p A

og

F = m g


Svar #2
06. maj 2011 af 32003200 (Slettet)

Tak!

Nu har jeg så prøvet at smide alle mine værdier ind..

Virker mit resultat realistisk eller har jeg misforstået din forklaring? (Jeg har vedhæftet en fil, men jeg kan også skrive det herinde hvis du hellere vil have det!)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Du har ikke vedhæftet nogen fil. Du gør det ved at klikke på

> Vedhæft fil  (med blåt under editoren) klik derefter på Gennemse og på filen i dialogen.

Men jeg kan ikke læse docx-filer (kun doc eller pdf)


Skriv et svar til: Beregning af tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.