Matematik
funktion
Funktionen f er bestem ved
f(x)=e^x-2x
grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk der har et areal
bestem de værdier af k for hvilke arealet Mk er 4
Svar #1
05. maj 2011 af mathon
A(Mk) = 0∫k f(x)dx = 4
Define f(x) = e^x - 2x
solve(∫(f(x),x,0,k)=4,k)
Svar #2
05. maj 2011 af NejTilSvampe
er k større eller mindre end 0?
hvis k > 0
A(Mk) = 0∫k f(x) dx = [e^x - x^2]0k = 4 => k =
hvis k < 0
A(Mk) = k∫0 f(x) dx = [e^x - x^2]k0 = 4 => k =
Man kan vel strengt taget bare tage den numeriske værdi af A(Mk), men så risikerer du at ende med to løsninger for k.
Svar #4
05. maj 2011 af NejTilSvampe
#3 - finder stamfunktionen for f(x) så du får F(x). Så siger du F(k) - F(0) = 4 og løser for k.
Svar #5
05. maj 2011 af kalokdk (Slettet)
jeg har gjort sådan her
f(x) e^x-2x
F(x) = e^x-x^2
= e^k-k ^2-1= 4
solve (e^k-k^2-1=4,x)
0=-e^k+k^2+5
og hvad gør man så? :S
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
