Matematik

Grafen for en eksponentiel funktion

08. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal vise grafen for en eksponentiel funktion i et almindeligt og i enkelt-logaritmisk koordinatsystem, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gå til opgaven?

Hvordan skal jeg starte, gøre osv.

Håber I kan hjælpe?:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Er funktionen givet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg tror der menes, at grafen skal skitseres.

Hvis vi leger at vi har:

f(x) = b*ax , a > 0 og indtegner denne i et koordinatsystem kan du fortælle hvorfor grafen ser ud som den gør. (grafen aftager/vokser procentvis istedet for med et konstant tal som en lineær funktion og vil derfor ikke være lineær)

Hvis vi istedet gør det, at vi siger:

log(f(x)) = log(b*ax) = log(b) + log(ax) = log(b) + x*log(a) og sammenligner med den lineære funktion y = ax + b så ses det, at vi ved at indtegne funktionen i et koordinatsystem, hvor y-aksen er logaritmisk, vil få en ret linje med hældning log(a).


Svar #3
08. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Hmm.

Ja. Jeg må vidst selv lave en forskift/funktion, som tydeligt viser forskellen på et almindeligt og i enkelt-logaritmisk koordinatsystem?

Men hvad skal den så hedde?

Nogle idéer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du behøver ikke lave en forskrift selv. Eller, du behøver den i hvert fald ikke for at forklare, hvad sammenhængen er. Det har jeg lige gjort for dig. Hvis du vil have den skitseret, så er

f(x) = 2*1,30x en fin funktion.


Skriv et svar til: Grafen for en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.