Matematik

Kast med to terninger

08. maj 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Opgaven lyder således: 

Forestil dig et kast med to terninger. 

A. Find en god måde at skrive alle de mulige resultater.

Det kan jeg ikke finde ud af. Jeg ved der er 36 muligheder i alt, men ikke hvor mange muligheder for hvert tal. Altså for 2-12.

Det jeg er kommet frem til er:

2 - 2

3 - 2

4 - 4

5 - 4

6 - 6

7 - 6

8 - 6

9 - 4

10 - 4

11 - 2

12 - 2

Men det giver ikke 36. Håber der er nogen, der vil se, hvor jeg har lavet fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

2(1),

3(2),

4(3),

5(4),

6(5),

7(6),

8(5),

9(4),

10(3),

11(2),

12(1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Den nemmeste måde at gøre det på er at starte med en terning fikseret på tallet 1 og så tage alle muligheder for anden terning og den samlede sum:

1: 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

2: 3 - 4 - 5 - 6 - 7- 8

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Mongomaniac (Slettet)

1+1  1+2   1+3   1+4   1+5   1+6

2+1   2+2  2+3   2+4    2+5   2+6

3+1  3+2    3+3  3+4    3+5   3+6

4+1  4+2    4+3  4+4    4+5   4+6

5+1  5+2    5+3  5+4    5+5   5+6

6+1  6+2    6+3  6+4    6+5   6+6   

det burde give dig en anelse af hvilke tal der går igen flere gange. Der er 36 måder at kombinere terningerne på (hvis rækkefølgen har betydning), men ikke 36 forskellige summer. 

2   3    4    5    6    7

3   4    5    6    7    8

4   5    6   7     8    9

5   6    7   8     9    10

6   7    8   9    10   11

7   8    9   10  11    12

er der noget som begynder at dæmre?

n= en tilfældig sum af to terningers øjne (max 12)

x= antallet af gange denne sum optræder.

if n <= 7 

n-1= x

if n>7

12-(n-1)=x


Svar #4
08. maj 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Hvilke muligheder udover 2+1 er det lige, der giver summen 3? Men tak da.

Har også problemer med andre spg. i opgaven, som jeg har prøvet at besvare.

b, Hvor mange muligheder er der for at summen af de to terninger er lige? 18.

c, Hvor mange muligheder er der for at summen af de to terninger er ulige? 18.

d, Hvad er chancen for at få et lige tal, når du ved kast med to terninger lægger øjentallene sammen? 50%.

e, Hvad er chancen for at få summen 6, 2 og 13? 6=13,88. 2=2,7%. 13=0% 

f, Hvad er chancen for at få to seksere? 1/12. Ved dog ikke, hvordan jeg regnede det ud.

g, Hvad er chancen for at få mindst en sekser? 1/6? 


Svar #5
08. maj 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Mongomaniac

Mange tak for hjælpen til dig også. Jeg har forstået det nu, så tak igen. Kan du hjælpe med de spørgsmål, som jeg har svaret på, men ikke er sikre på?


Svar #6
08. maj 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Hvilke muligheder udover 2+1 er det lige, der giver summen 3? Men tak da.

Har også problemer med andre spg. i opgaven, som jeg har prøvet at besvare.

b, Hvor mange muligheder er der for at summen af de to terninger er lige? 18.

c, Hvor mange muligheder er der for at summen af de to terninger er ulige? 18.

d, Hvad er chancen for at få et lige tal, når du ved kast med to terninger lægger øjentallene sammen? 50%.

e, Hvad er chancen for at få summen 6, 2 og 13? 6=13,88. 2=2,7%. 13=0% 

f, Hvad er chancen for at få to seksere? 1/12. Ved dog ikke, hvordan jeg regnede det ud.

g, Hvad er chancen for at få mindst en sekser? 1/6? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 Brug skemaet som jeg lavede, det øverste viser måden jeg regnede tingene ud på, og det nederste viser så summerne.

summen 3 fås ved 1+2 og 2+1 da vi går ud fra at det har en betydning om du slår en etter eller en toer først.

Svarene er:

B: 18

C: 18

D: 18/36=1/2=50%

E: Hvis det er chancen for at trække en 6,2 eller 13, så er det samlede svar 6/36=1/6

Hvis det er hver for sig, så er 2: 1/36   6: 5/36

F: Kig på skemaet, hvor mange gange optræder der to seksere sammen. 1 gang. Derfor er svaret 1/36 en seks og tredivte del.

G: tælletræ, hvis du tegner et tælletræ, så vil du have 6*6 grene, ud af 36 muligheder vil der være 11 som indeholder en 6. den ene sekser ved roden af grenene tæller for 6/36 og ved de andre grene (1,2,3,4,5) vil der jo i næste led være en 6. Så der tæller de for en seks og tredivte del. Svaret er derfor 11/36


Skriv et svar til: Kast med to terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.