Kemi

Calcium og vand

09. maj 2011 af SteelTurtle (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey

Jeg har hørt, at når calcium blandes med vand, skilles syre- og base-ionerne. Syren bliver til en gas, mens basen forbliver en væske. Hvad skyldes dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af mathon

                                              Ca (s)   +   2 H2O (l)   --->   Ca(OH)2 (aq)   +   H2 (g)


Svar #2
09. maj 2011 af SteelTurtle (Slettet)

Tak! - men hvad står (s), (i), (aq) og (g) for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ingen tekst!



Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

s for fast stof, l for væskefase, aq for opløst i vand og g for gasfase.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2011 af mathon

            s = solid = fast stof

            l = liquor = væske

            aq = aqua dvs opløst i vand

            g = gaseous = på gasform = luftart


Svar #6
09. maj 2011 af SteelTurtle (Slettet)

Ahh... tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af vejgeh (Slettet)

Liquor er noget man køber i en liquor store! Der menes nok liquid, som, ja, betyder "væske".

#3, jeg forstår det virkelig heller ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Liquor er et udmærket ord på latin, der betyder væske.


Skriv et svar til: Calcium og vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.