Matematik

Resultater, hf tilvalg / spr. højt niveau

19. maj 2005 af allan_sim
Her følger kortfattede resultater til eksamenssættet HF 2005-8-1:


Opg. 1

a) v=54,46

b) f'(x)=(1-ln(x))/(x^2)

c) y=5/2 er vandret asymptote, x=-3 er lodret asymptote


Opg. 2

a) y=2x+1

b) dist(Q,t)=10/sqrt(5)=sqrt(20)~4,472


Opg. 3

a) |BD|~34,92, ABD~16,60

b) |BC|~15,10

c) |AC|~148,0


Opg. 4

a) Indtegn på dobbeltlog og tjek at punkterne med tilnærmelse ligger på en ret linje. Det skrives med ord.

b) Enten aflæses to punkter fra grafen, hvorefter a og b beregnes, eller der benyttes regression: a~-4,223, b~54,86.

c) f(0,7)~247

d) x~0,4268


Opg. 5

a) Skitsér ud fra grafregneren

b) f'(x)=3x^2-5x-2

c)
f er voksende i ]-inf;-1/3] og [2;inf[
f er aftagende i [-1/3;2]
f har lokalt maksimum i x=-1/3 og f(-1/3)~7,36
f har lokalt minimum i x=2 og f(2)=1

d) Én løsning: x~-1,578


Opg. 6

a) C=(4,-2) og r=sqrt(50)~7,071

b) y=7x-80

c) (x1,y1)=(-1,3) og (x2,y2)=(-3,-3)


Opg. 7a

a) f(20)~1095 og g(20)~1466

b) t~24,22 minutter

c) f'(t)=17*e^(0,085t)

d) t~12,69 minutter


Opg. 7b

a) f(6)~22,24 mg/L

b) f_max=26,4 mg/L

c) t~7,03

d) f'(t)=2,444*cos(0,26t+0,99)

e) f'(6)~-2,03


Med forbehold for tryk- og regnefejl :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2005 af CTB (Slettet)

Tak for det!

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2005 af .Bella (Slettet)

Hey. Jeg havde lidt problemer med d i opgave 4.
y=b*x^a

når man så skal finde x, ville jeg bruge: x=a^V(y/b),
altå "a'te rod af (y/b)=x"
(ved ik lige hvordan i skriver det herinde...)

Kan huske jeg fik det til ca -2,29, men det er da den rigtige måde at gøre det på?

Har så efterfølgende fundet ud af at, man også kan gøre det på den her måde x=(y/b)^(1/a)
og det burde give det samme resultat som x=a^V(y/b)





Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2005 af ilum (Slettet)

Tusind tak! Har selvfølgelig glemt at notere mine svar, men så vidt jeg husker tror jeg at jeg fik de samme resultater :)

Svar #4
19. maj 2005 af allan_sim

#2. Det lyder, som om du har glemt en parantes om a, da du har indtastet det på lommeregneren. Men begge de metoder du skitserer er rigtige og skal give samme resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2005 af .Bella (Slettet)

Ja, det er da lige præcis det jeg har!!! Hvor træls!
Men min opstilling er jo rigtig, så vil det trække meget ned med et forkert resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg har netop lavet en vejledende besvarelse af HF2005-8-1, som venter på at komme online på Studieportalen. Jeg kan sende den pr. mail, hvis nogen er interesserede.

Kontakt mig evt. via min profil.

Svar #7
19. maj 2005 af allan_sim

#5. Nej, ikke meget, men der vil selvfølgelig blive trukket lidt for det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2005 af .Bella (Slettet)

Ja, selvfølgelig! Men det ser ud til jeg har lavet alt andet rigtigt :)Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Resultater, hf tilvalg / spr. højt niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.