Matematik

Rumfang og kassemål

10. maj 2011 af LilleLars1960 (Slettet)

Der kælver 70 mio. tons is fra et isbjerg i døgnet. Massefylden er 0,9 g/cm^3.

a) Beregn rumfanget af den producerede is.

b) Hvis isen skulle ligge i en kasse, der er 1 m høj, hvad ville de andre mål så være?

c) Hvis smeltevandet skulle ligge i en kasse, der er 1 m høj, hvad ville de andre mål så være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt definitionen for massefylde: d = m/V , hvor m er objektets masse og V dets rumfang. Isoler V af formlen.

b) Divider rumfanget af isen med 1m , hvilket giver grundfladearealet i den søgte kasse. Kvadratroden af dette areal giver så siden i et kvadrat med dette areal.

c) Beregn rumfanget af smeltevandet og benyt så samme fremgangsmåde som i b) .


Svar #2
10. maj 2011 af LilleLars1960 (Slettet)

Jeg kender jo ikke rumfanget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det skal du jo beregne ud fra oplysningerne. Man kender massen m og massefylden dis for is. Massefylden dvand for vand antages at være almen viden. Vi har da Vis = m/dis .


Svar #4
10. maj 2011 af LilleLars1960 (Slettet)

På den måde.

Så er a) V = 70.000.000 / 0,9 = 77.777.777,8 (hvad skal enheden være?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Enheden vil give sig selv, hvis du er omhyggelig selv at indsætte de korrekte enheder.


Svar #6
10. maj 2011 af LilleLars1960 (Slettet)

Er det cm^3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal se på enhederne i stedet for at gætte. Massen er givet i ton, og massefylden i g/cm3 . Enheden er derfor

cm3·ton/g

dvs. man skal omregne enten ton til g eller g til ton. Desuden vil det jo være passende at omregne cm3 til m3 .


Skriv et svar til: Rumfang og kassemål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.