Kemi

Opgave

12. maj 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

På en flaske kurvand står der at 1 L vand indeholder 40 mg chlorid og 25 mg natrium. Chlorid og natrium forekommer naturligvis begge som ioner i kurvand. Vi antager, at kurvanets indhold af chlorid udelukkende skyldes et indhold af opløst NaCl. Undersøg ved beregninger, om et indhold på 40 mg mg Cl- svarer til et indhold på 25 mg Na+. Kommenter resultatet.

Står lidt på bare bund med denne? Hvor starter jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 kig på atomvægten af Cl og Na


Svar #2
12. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

Skal jeg så tage forholder af den molare masse for Na og Cl og sammenligne med forholdet imellem 25 mg natrium og 40 mg chlorid?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af mathon

          40 mg Cl- = (40 mg) / (35,453 mg/mmol) = 1,13 mmol

          25 mg Na+ = (25 mg) / (22,99 mg/mmol) = 1,09 mmol


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.