Kemi

Kemi opgave

16. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

Med en pipette overføres 20 mL 0,100 M NaCl til en 500 mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er stofmængdekoncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af kenneth4333 (Slettet)

 520/100=5,2
20/5,2=3,84%

3,84% 0,100m NaCI

Tror jeg, er ikke 100% sikker :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ignorer #1.

- Beregn stofmængden n af NaCl ud fra n = V*c

- Denne stofmængde er nu opløst i 500mL. Benyt samme formel til at beregne c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af mathon

                                      stofmængde            =        stofmængde

                             (0,020 L)·(0,1 M)             =        (0,500 L)·cefter

                                                            cefter  = ((0,020 L) / (0,500 L))·(0,1 M)

                                                            cefter = (1/25)·(0,1 M) =      0,04      •      (0,1 M) = 0,004 M
                                                                                                  fortyndingsfaktor


Svar #4
17. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

V = 20 mL/1000 = 0,02 L

n = c • V --> 0,02 L • 0,100M = 0,002 mol

c = n / V --> 0,002 mol / 0,5 L (500 ml) = 0,004M


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Korrekt.


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.