Matematik

Differentialligning uden hjælpemidler

17. maj 2011 af RolfChristian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man undersøger om f(x)=x*lnx-x+1 er løsning til dy/dx=(y+x-1)/x uden brug af hjælpemidler?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af mathon

 differentier f(x) og se om det fundne kan omskrives til dy/dx = (y+x-1)/x

 hint: (x·ln(x) - x) ' = ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2011 af queen-e (Slettet)

jeg ville nok differentiere f(x) og indsætte din på højreside og indsætte f(x) på y's plads på venstre side og så se om højre og venstre side vil blive det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

produktreglen

f´(x)= x*(ln(x))´+x´*ln(x) - 1   = ln(x)


Skriv et svar til: Differentialligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.