Kemi

Udregning af m CaCl2 x 2H2O for 10ppm opl.

18. maj 2011 af MM2860 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
 

Jeg har et spm. vedr. udregning af antal gram CaCl2 x 2H20 der skal bruges for at fremstille en 10ppm opløsning (1l) , og der er en faktor 100 et sted som driller. Håber i kan hjælpe!
 

Haves

MW = 147.02 g/mol CaCl2 x 2H2O
MW = 40.08 g/mol Ca
V = 1L
δCa2+ = antager 1.000g/mL
 

1) Find molforholdet imellem CaCl2 x 2H20 og Ca
 

CaCl2 x 2H20 <=> Ca2+ + Cl2- + 2H20
Dvs. 1 mol CaCl2 x 2H2O giver 1 mol Ca2+
 

2) Opstil ligning
 

mCaCl2 x 2H20 MWCaCl2 x 2H2O     = (Cca2+ x Vca2+ x δCa2+) /  MWCa2+

=>
mCaCl2 x 2H2O = (Cca2+ x Vca2+ x δCa2+ x MWCaCl2H2O ) / MWCa2+

3) Indsæt værdier
 

mCaCl2 x 2H2O = (10/1.000.000) x 1000mL x 1.000g/mL x 147.02 g/mol) / 40.08g/mol
mCaCl2 x 2H2O = 0,036g
 

Facit burde være 36.7g til 1000mL, men kan ikke gennemskue min fejl (?).
 

De bedste hilsner Maja
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af acido (Slettet)

Som du skriver opgaven regner du rigtigt - og dit angivne facit er forkert !!!! Der skal 36,7g til at lave 1m3

Hilsen acido


Skriv et svar til: Udregning af m CaCl2 x 2H2O for 10ppm opl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.