Matematik

Funktioner:(

19. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle matematikgenier:)

Er der nogen af jer, der kan forklarer mig, hvad jeg skal gøre? Jeg har nemlig svært ved denne opgave.:)

En funktion f er givet ved:

f(x) = x3 - 4,5x2-30x+30 

a) Bestem funktionens nulpunkter.
b) Bestem f ′(x) , og bestem monotoniforholdene for f .


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

a) Find funktionens rødder, altså der hvor f(x) = 0

b) f'(x) betyder den afledte funktion, altså differentier f(x). Monotoniforholdene finder du ved at sætte f'(x) = 0 (altså lokale ekstremumssteder, hvor hældningen er nul) og finde hældningen før og efter ekstremumsstederne.

Monotoniforholdene fortæller om grafens forløb, altså om hvor den går op og ned og skifter retning og så videre...


Svar #2
19. maj 2011 af Elenaa (Slettet)

 Tak for svaret:) Men hvordan finder jeg der, hvor f(x) = 0. Skal jeg indsætte 0 i udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Ja, du sætter din funktion lig nul, altså:

0 = x^3 -4,5x^2 - 30x + 30

og isolerer for x. Hvis du tegner grafen for f(x), vil det være de punkter, der skærer i x-aksen.


Skriv et svar til: Funktioner:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.