Matematik

Beregn højden af et cylinder

19. maj 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Halløjsa allesammen.

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne rumfanget af et cylinder, men jeg har ikke højden, så den skal jeg have fundet før jeg kan beregne rumfanget. Men alle steder jeg søgt, bruger de formler til at beregne højden, hvor rumfanget indgår - så hvilken formel skal jeg bruge i mit tilfælde?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Start med at skrive hele opgaven ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Kan du evt. skrive hele opgaveformuleringen med alle oplysninger, etc.? :)


Svar #3
20. maj 2011 af mossing (Slettet)

 Beholderen har følgende mål:

D=1500mm

h/D = 0.8

v = 30 grader

R = D

r = 0.1*R

Beholderen er svejst sammen af tynde rustefrie plader. Der kan ved beregningerne ses bort fra pladetykkelsen.

Beregn figurens rumfang.

Figuren er delt op i flere figurer for at den kan udregnes med rumgeometri. Figuren har jeg vedhæftet og opdelt, som den skal opdeles.

Vedhæftet fil:bundstykke.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Selve cylinderdelen har du målene på. Dvs. du har forholdet mellem D og h, som er 0.8, så du skal bare isolere h i den ligning: h / 1500mm = 0.8


Skriv et svar til: Beregn højden af et cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.