Matematik

Areal af M

20. maj 2011 af Sary (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og prøver på at regne denne opgave ud fra eksamensættet i onsdags

To funktioner f og g er givet ved
f (x)=17−x2 og g(x)=8.
Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M.

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal bestemme arealet, når jeg ikke har nogle afgrænsende punkter?

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af mathon

                 ...bestem først grafernes skæringspunkter


Svar #2
20. maj 2011 af Sary (Slettet)

Det kan godt være jeg spørger rigtig dumt nu, men hvordan gør jeg det? Jeg har forsøgt at tegne dem uden held. Har også søgt på det på nettet, men umiddelbart virker det til der findes forskellige måder at gøre det på? s:


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af mathon

skæring kræver

                                      f(x) = g(x)

                                 17−x2 = 8
hvoraf
                                 -x2 = -9

                                 x2 = 9 ....
 


Svar #4
20. maj 2011 af Sary (Slettet)

Ah, smart. Tusind tak skal du have!


Skriv et svar til: Areal af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.