Kemi

Metallers molare masse - beregning af stofmængde af hydrogen

20. maj 2011 af sims2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Sidder med en opgave i kemi, og får nogle resultater jeg ikke rigtig synes passer.

Vi har lavet et forsøg med metallers molare masse, og vi skal nu regne stofmængden af den dannede hydrogen ud i mol, ved at benytte den omskrevne idealgasligning: n = (PH2*V) / (R*T). Som P indsætter jeg det udregnede hydrogens tryk i bar ind, som V den aflæste mængde ( i liter) hydrogen ved slutningen af forsøget, R beregner jeg til 0,000123173, og T der har jeg lagt 273,5 til den målte temperatur i lokalet.

Som resultat får jeg 12,1287 mol.

Giver dette nogen mening, og er det rigtigt? For jeg synes ikke helt det lader til at stemme...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det har vi ingen jordisk chance for at svare på.


Skriv opgaven og alle de oplysninger du har.


Svar #2
21. maj 2011 af sims2 (Slettet)

Vi har målt rumfanget af den udviklede hydrogen ifb. med reaktion ml. HCl og Natrium.

Massen af metallet var: 0,769 gram

Rumfanget af den udviklede hydrogen: 0,447 liter

Lokaletstryk i bar: 1,014

Lokalets temperatur i Kelvin: 295,5

Hydrogens tryk i bar: 0,9876

Og nu er næste trin, at finde stofmængden af den udviklede hydrogen i mol. Dertil har jeg benyttet den omskrevne idealgasligning: n = (PH2*V) / (R*T).

R har jeg regnet således ud: (0,447 * 0,9876) / (1,0079 (hydrogens molare masse) * 295,5) * 0,0831 = 0,000123173

Så har jeg søgt at finde n ved at sige: (0,9876 * 0,447) / (0,000123173 * 295,5) = 12,1287

Ved ikke om det er muligt nu at sige, om jeg gør noget forkert, og i så fald hvad. Ellers så sig til, så må jeg prøve igen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af mathon

  

                                                 R = 0,083145 bar·L/(mol·K)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2011 af mathon

                         n = (0,9876 bar)·(0,447 L) / ((0,083145 bar·L/(mol·K)·(295,5 K))  =  0,017968 mol


Skriv et svar til: Metallers molare masse - beregning af stofmængde af hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.