Fysik

meget simpelt: hvor dybt vil flåden synke på Mars?

22. maj 2011 af Salihu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Håber en, der er dygtig til fysik hurtigt kan hjælpe mig med det her spørgsmål (det er til i morgen O:).

opgaven lyder:

"Tyngdekraften på Mars er 3,7 m/s2. Hvor dybt vil tømmerflåden synke i vand, hvis eksperimentet blev udført på Mars?"

Det det går ud på er simpelthed at finde, hvor dybt tømmerflåden vil synke, hvis den lå på noget vand på Mars. Det er et spørgsmål taget ud af sammenhæng (tidligere spørgsmål), men her er alle de informationer man ellers behøver at vide:

Flåden vejer 136,75 kg, den har en densitet på 547 kg/m3, den har et areal på 2,5 meter og en bredde på 0,1 meter, dvs. en volumen på (2,5*0,1m=)0,25m3.

Hvis tømmerflåden lå på noget vand her på jorden, ville den f.eks. synke:

h=m_tømmerflåde/(densitet_vand*a)=136,75 kg /547 kg/m3*2,5m2 = 0,0547 meter

MEN, hvis den lå på vand på Mars med tyngdekraften 3,7 m/s2, hvor dybt vil den så synke?

Hvis jeg har skrevet uklart, el. jeg ikke har givet nok information om opgaven, så bare sig det -

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af peter lind

Da de indvolverede kræfter alle er proportional med tyngdeaccelerationen vil tømmerflåden synke lige så meget i som på jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 er densiteten anderledes på mars?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af peter lind

nej


Svar #4
23. maj 2011 af Salihu (Slettet)

 Ja, altså, hvad jeg ved er, at tyngden af legemet er lig med opdriften på legemet,
Fty = Fop.
Hvilket, hvis vi udvider det, så vi kan se, hvor højden, h indgår bliver til:
m_tømmerflåde*g=densitet_vand*a*h*g.
Dvs. massen af tømmerflåden gange tyngdeaccelerationen, g = densiteten af vand gange arealet, a gange højde, h (volumen) gange tyngdeaccelerationen.
Og når vi isolerer h, for at finde, hvor dybt flåden synker i vand på Mars, forsvinder g, da det står på begge sider af lighedstegnet. Det kommer det til at se sådan ud:
h=m_tømmerflåde/(densitet_vand*a)=136,75 kg/(1000 kg/m3* 2,5m)=0,0547m
Dvs. flåden synker (efter den her formel) lige meget på Mars, som den gør på jorden.
MEN jeg har en anden teori, hvor jeg forestiller mig at mat tager Mars’ tyngdekraft og dividerer med jordens og ganger med 100%:
(3,7 m/s2)/(9,82 m/s2 )*100=37,67 %.
Det samme vil gælde for, hvor dybt flåden synker i vand på Mars. Derfor ganger vi nu denne procentdel med det tidligere resultat af flådens dybde i vand på jorden.
0,0547m*0,3767=0,0206m
Dvs. flåden vil synke 0,0206 meter på Mars.
Hvad siger I til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af mathon

                     h = (136,75 kg) / (547 kg/m3) / ((2,5 m)·(0,1 m)) = 1 m

                     hunder / h = ρflåde / ρvand = 0,547

                     hunder = 0,547·(1 m) = 0,547 m = 54,7 cm               såvel på Jorden som på Mars

                    


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af mathon

detaljer

                           Fop = m·g = Vunder·ρvand·g

                           V·ρflåde = Vunder·ρvand                                          uanset tyngdeaccelerationen

                           Vunder / V = ρflåde / ρvand = 547 / 1000 = 0,547

                           (hunder·A) / (h·A) = 0,547

                           hunder / h= 0,547

                           hunder = 0,547·(1 m)


Skriv et svar til: meget simpelt: hvor dybt vil flåden synke på Mars?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.