Matematik

hjælp med at differentiere

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x3 * e2x

produkt 

(f+g)' = 3x2 * e2x + x3 + 2e2x

men det skal give (3x2+2x3)*e2x

hvor regner jeg galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

et produkt betyder "noget ganget sammen".

du bruger sum reglen "noget lagt sammen".

(f+g) er en sum ikke et produkt!!!

(f*g)' = f'*g+f*g'


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, men hvad er der galt med mit resultat? 

hvad får du hvis du differentierer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 du har skrevet + istedet for * ved x^3 + 2e^2x


Svar #4
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha. okay, så er jeg med. 

det irriterende at lave så nogle fejl, der er svær at se 


Skriv et svar til: hjælp med at differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.