Matematik

hjælp med at finde skæringspunkter

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En ret linje l går gennem punkterne P(1,−6) og Q(−2,3) .
Bestem en ligning for l, og bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med
akserne.

hvordan løser jeg opgaven? 

jeg vil gerne have hint 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Bestemt hældningstallet ved

a = delta y / delta x

Brug et punkt til at finde konstanten.

Løs for y=0 og x=0 efterfølgende.


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg får ligningen til at være y=-3*x-3 

og skæringspunkter til at være (-1,0) og (0,-3)

 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - indsæt dine punkter i din ligning og se om de opfylder den.


Svar #4
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

det gør det, men det kan være jeg har fundet frem til en forkert ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af mathon

 @ #2

              ...hvilket er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - nej det kan det ikke hvis begge punkter passer ind.


Svar #7
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå ja du har ret. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 som sædvanligt =)


Skriv et svar til: hjælp med at finde skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.